Tiplijn: 06-19541384

Inbrekers nuttigen pizza’s tijdens drie inbraken in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Inbrekers hebben in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 september op drie locaties toegeslagen in Alblasserdam. Er werd onder meer geld, een beamer, eten en drinken buitgemaakt. De inbraken vonden plaats bij kinderboerderij De Plantage aan de H. J. de Haanstraat, bij Postduifvereniging De Doorzetters aan de Randweg en bij de moskee aan de Anjerstraat. De forensische opsporing van de politie heeft dinsdag onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Bij de kinderboerderij werd via een raampje toegang verschaft tot het koffiehuisje. Daar werd wisselgeld uit een geldkistje gehaald. Verder namen de inbrekers wat te eten en te drinken.

Aan de overkant van De Plantage, bij de postduifvereniging, werd met grof geweld geprobeerd om de voordeur open te breken. “Dat is niet gelukt. Ze kregen de stevige voordeur niet geforceerd,” aldus een woordvoerder van de politie. Later lukte het wel om via een raampje naar binnen te komen. Er werden diverse wijnen en een televisie gestolen. Verder hebben de inbrekers in het gebouw gerookt en hebben ze alcoholische drank genuttigd.

Tot slot werd er ingebroken bij de moskee. Daar werd een beamer, eten, drinken en geld gestolen. De inbrekers kwamen via een raam binnen. Er werden binnen diverse deuren geforceerd en het geld uit de tafelvoetbaltafel, uit de pooltafel, uit de collectebus en uit de kassa werd meegenomen. In de keuken hebben de inbrekers Turkse pizza’s opgewarmd en opgegeten en er werden blikjes met energiedrank genuttigd.

Iedereen die meer informatie heeft over de inbraken / inbrekers, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via 0800-7000. Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_0298-Medium IMG_0307-Medium1 IMG_0331-Medium IMG_0333-Medium IMG_0338-Medium IMG_0342-Medium IMG_0343-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer