Tiplijn: 06-19541384

Man slaat agent in gezicht bij verkeerscontrole in Dordrecht

0

DORDRECHT – Bij een verkeerscontrole in Dordrecht is woensdagochtend een 27-jarige man uit Soesterberg aangehouden. De man werd op de kruising van de Singel met de Blekersdijk gecontroleerd. Toen bleek dat hij geen gordel droeg werd er een bekeuring uitgeschreven. De man was het hier niet mee eens en ging met de agenten in discussie.

Tijdens die discussie kwam de weggebruiker met zijn gezicht erg dicht bij het gezicht van een politieagent. Na veel keer sommeren werd de man door een andere agent met een handbeweging opzij gezet. Vervolgens begon hij te schelden en de agenten te beledigen. “De sfeer werd wat grimmig en de agenten zagen zich genoodzaakt de man aan te houden inzake belediging,” vertelt een woordvoerder van de politie.

Bij de aanhouding wordt pepperspray gebruikt. De man slaat één van de agenten in het gezicht, waarop om spoedassistentie wordt gevraagd. Direct spoedden extra agenten zich naar het incident en uiteindelijk kan de man in bedwang worden gehouden. De Soesterberger is vervolgens aangehouden, hem wordt mishandeling ten laste gelegd.

Tekst: Willem de Wolf. Archieffoto: Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer