Tiplijn: 06-19541384

Graafmachine vast in rivier de Lek tijdens werkzaamheden

3

GROOT-AMMERS – Een graafmachine is woensdagmiddag bij Groot-Ammers vast komen te zitten in de rivier de Lek. Twee graafmachines waren die middag bezig met buitendijkse werkzaamheden in verband met de verbetering van de dijk langs de Lek. De kraan van het bedrijf Mourik stond ter hoogte van de Sluis buitendijks. Toen het rond 16.00 uur vloed werd en het water steeds hoger kwam, kon de kraan niet meer op tijd worden weggehaald en kwam deze vast te zitten. Met twee andere graafmachines wisten de grondwerkers de kraan, die in de modder zat vastgezogen, op het droge te trekken. Een telescoopkraan heeft de graafmachine vervolgens de dijk op getild. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de dijk tussen Streefkerk en Groot-Ammers enige tijd afgesloten.

Foto’s en tekst: Willem de Wolf

DSCF6906 DSCF6910 DSCF6912 DSCF6918 DSCF6933 DSCF6951 DSCF6953

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Dirk Hqakemulder on

    Beste mensen, dit is een tegenslag in het werk. jammer ,ook dit word opgelost. Mourik is groot geworden door problemen op te lossen. Zowel intern als extern. Dus het komt weer goed.

  2. Ron van Sluijs on

    Zo is het maar net dirk een kleinigheidje blijf je houden voor de mensen die in de bagger stonden top prestatie hij staat weer op het droge

Reageer