Tiplijn: 06-19541384

Drie steekwapens gevonden tijdens preventief fouilleren

0

DORDRECHT – Preventief fouilleren in delen van Dordrecht-West en het centrum heeft op 13 augustus de inbeslagname van drie steekwapens opgeleverd. Ook werden kleine hoeveelheden harddrugs aangetroffen, waarvan de bezitters direct afstand deden.

Het preventief fouilleren vond tussen 10.00 en 16.00 uur plaats op verschillende locaties en tientallen mensen werden gecontroleerd. De actie leidde tot de aanhouding van één verdachte: bij een 26-jarige man uit Zwijndrecht werd op de Spuiweg een stiletto aangetroffen en in beslaggenomen. Hij werd na verhoor heengezonden.

Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht. De burgemeester heeft in het voorjaar van 2014 voor de duur van een jaar gedaan voor een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer