Tiplijn: 06-19541384

Brandweervlag halfstok na overlijden brandweerduiker Heerhugowaard

0

REGIO – Op de posten van brandweer Zuid-Holland Zuid hangt vanaf vandaag, dinsdag 5 augustus, de brandweervlag halfstok. In verband met het overlijden van een brandweerduiker uit Heerhugowaard (veiligheidsregio Noord-Holland Noord) wordt op brandweerkazernes in heel Nederland de vlag halfstok gehangen.

Onwel
Twee duikers van brandweer Heerhugowaard haalden gisterenmiddag in Koedijk een man uit het water, nadat hij met zijn auto te water was geraakt. De man werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Toen één van de brandweerduikers opnieuw het water in ging om een lier aan de auto vast te maken, raakte hij onwel.

Nadat brandweermensen op de kant het contact met hun collega waren verloren, ging een andere brandweerduiker te water. Hij wist de onwel geworden duiker uit het water te halen. Hulpverlening aan de brandweerman mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

Vlag halfstok
Omdat een brandweermedewerker tijdens een inzet om het leven is gekomen, treedt het vlagprotocol van brandweer Nederland in werking. Dit houdt in dat vanaf de eerste werkdag na het overlijden tot en met de dag van de begrafenis van de overleden brandweerman op alle brandweerkazernes of -posten in Nederland de brandweervlag halfstok wordt gehangen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer