Tiplijn: 06-19541384

Hond zit hele middag in snikhete auto

0

DORDRECHT – In een auto aan de Noordendijk in Dordrecht heeft een groot deel van de middag een hond opgesloten gezeten. Voorbijgangers zagen het beestje aan het begin van de avond, rond 18.30 uur, in de auto zitten en schakelden de politie in.

Ook werd de dierenambulance opgeroepen. Op warme zomerdagen als vandaag kan de temperatuur in afgesloten auto’s wel oplopen tot boven de 40 a 50 graden Celsius. Elke zomer sterven er in Nederland diverse honden als gevolg van dit feit.

Raampje open
Het raam van de auto in Dordrecht stond wel een klein stukje open. Dit bleek echter veel te weinig verkoeling te bieden aan de hond. De hond kreeg door middel van een plantenspuit wat verkoeling, in afwachting van de dierenambulance. Die hebben, in samenwerking met de politie, rond 19.00 de hond kunnen bevrijden. De hond is meegenomen en de eigenaar kan deze ophalen bij de dierenambulance.

De eigenaar van het dier kan een proces-verbaal verwachten.

Foto’s: Dirk-Jan Grootenboer

Bswr8hZIQAAYsDo twee

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer