Tiplijn: 06-19541384

KNRM redt jongens van strandje aan de Lek bij Nieuwpoort

2

NIEUWPOORT – Redders van de KNRM hebben donderdagmiddag vijf jongens vanaf een strandje bij de Lek in Nieuwpoort gehaald. Zeven jongens uit Nieuwpoort gingen via wat strandjes naar een krib op de Lek. Toen ze middenin de uiterwaard aan de Veersedijk waren steeg het water sneller dan ze hadden verwacht. Eén van de jongens had een telefoon bij zich en belde, al snel nadat duidelijk was dat de terugweg door het water werd afgesneden, het alarmnummer 112. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de brandweer van Nieuwpoort-Langerak rukten direct uit.

Enkele brandweermannen wisten de jongens te bereiken. Het lukte twee van de zeven tieners om weer zelfstandig aan de kant de komen. Toen de KNRM-boot vanuit Dordrecht ter plaatse was stond het water bij de andere vijf jongens naar eigen zeggen inmiddels tot aan de knieën. Met de reddingsboot werd het Nieuwpoortse vijftal naar de kant gebracht, waar de verontruste ouders hun kinderen stonden op te wachten.

Nadat de kinderen veilig en wel op de wal stonden gaf Andries Boneschansker, opstapper bij KNRM Dordrecht, de jongens en hun ouders nog wat tips mee. “Vertel aan iedereen hoe gevaarlijk en verraderlijk het water is.” Hij prees de jongens voor het feit dat ze direct 112 hebben gebeld om hulp te vragen. Tekst en foto’s: Willem de Wolf.

BsMZsKZIEAAXuHa DSCF6085 DSCF6086 DSCF6088 DSCF6096 DSCF6100

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Kees Verheij on

    Zo, en hoeveel nieuwe donateurs, bijvoorbeeld de ouders van deze slimme knapen, heeft dit voor de KNRM opgeleverd? Weinigen hier in de omgeving van Molenwaard zullen weten op welke manier de KNRM aan haar geld komt en wat daar allemaal wel niet voor gedaan wordt…….!!!

Reageer