Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt drie jongens in onderzoek naar verwoestende brand winkelcentrum Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De politie is op zoek naar drie jongens op een fiets, die in de nacht van 3 op 4 mei gezien zijn in de buurt van de grote brand in winkelcentrum Noord aan het Hoveniersplein in Zwijndrecht.

De drie jongens zijn vlak voor de brand door een getuige gezien in het winkelcentrum. Even later, omstreeks 01.45 uur, zag deze getuige de jongens fietsen over het Hoveniersplein. Ze reden op wat oudere fietsen, zonder verlichting. Alledrie keken ze tegelijk achterom, in de richting van de achterzijde van de winkel waar de brand ontstond. Direct daarop trokken de jongemannen de capuchon van hun jas of trui over hun hoofden.

Woningen ontruimd
In winkelcentrum Noord aan het Hoveniersplein in Zwijndrecht brak in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei brand uit. De brand ontstond aan de achterzijde van het complex, in een afvalcontainer. Boven het winkelcentrum werden woningen ontruimd vanwege de hevige brand en de rook. De politie vermoedt dat de brand, die veel schade veroorzaakte, is aangestoken en onderzoekt de zaak sinds 4 mei.

Tips?
Kent of herkent u de drie mannen op de fiets? Of heeft u meer informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met het rechercheteam in Dordrecht dat de zaak onderzoekt: 0900-8844. Liever anoniem uw verhaal kwijt? Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Archieffoto’s: Johan van den Dool en Nathan Biemond

DSCN7846 Zwijndrecht-Hoveniersplein-4-5-2014-224

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer