Tiplijn: 06-19541384

Wijkagent Martijn Berendsen luncht in de wijk

1

NIEUW-LEKKERLAND – Martijn Berendsen, wijkagent van Nieuw-Lekkerland luncht sinds kort regelmatig ergens in de buitenlucht. Zijn doel is om met inwoners van het dorp in contact te komen. “Ik wil weten wat er in het dorp leeft en waar behoefte aan is,” vertelt Berendsen. Donderdag 26 juni at de diender zijn boterhammen op een bankje bij een speelplaats aan de Botterstraat op. Hij liet dit vooraf weten door te tweeten: “Het wordt vandaag de Botterstraat #NWLL. #LunchOpLokatie. Tot zo, u bent van harte welkom!”

Willekeurige plek
Beredensen startte vorige week met het initiatief ‘LunchOpLocatie’. “Ik kan m’n boterhammen op het bureau opeten, maar ik kan het ook op een willekeurige plek in het dorp doen, waar mensen mij aan kunnen spreken en met me kunnen praten waarover ze maar willen,” vertelt de wijkagent.

Jeugd
Het doel van Berendsen is om meer contact te krijgen met de inwoners van Nieuw-Lekkerland. “Ik vraag de mensen ook altijd wat zij zouden doen als ze burgemeester van dit dorp zouden zijn. Wat willen ze veranderen en waar is behoefte aan? De mensen die ik tot nu toe heb gesproken, vinden dat er meer voorzieningen voor de jeugd moeten komen. Wat er dan precies moet komen en waar, weten ze niet echt. Voor mij is het echter wel een signaal waar ik iets mee kan. Zeker als er bijvoorbeeld sprake is van (jeugd) overlast.”

Succes
De komende weken gaat Berendsen vaker lunchen op locatie. Via zijn Twitteraccount maakt hij bekend waar hij naartoe gaat. Ook niet-twitteraars mogen hem uiteraard aanspreken. En er is ook een kans dat buurtbewoners zelf aangesproken worden door de agent om eens te ‘babbelen’. De lunch van donderdag was, wat de agent betreft weer een succes. Martijn: “Ik ben weer een stukje ingeburgerd.”

Wijkagent
Berendsen is sinds 2012 actief als (motor) agent in de Alblasserwaard en is inmiddels ruim een half jaar plaatsvervangend wijkagent in Molenwaard. Daarvóór werkte hij bij de ‘noodhulp’ van de politie in Gorinchem.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_3333-Medium IMG_3342-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer