Tiplijn: 06-19541384

Brandweer redt 8-jarige Spits uit het water

1

NIEUW-LEKKERLAND – Brandweermannen hebben woensdagmiddag de 8-jarige Spits uit het water gered. Voorbijgangers zagen rond 15.45 uur het paard in een sloot bij landgoed Schoonenburgh liggen. De brandweer werd gebeld die de verzorgster attendeerde op het dier en ter plaatse kwam om hem uit de sloot te trekken.

De verzorgster van Spits wist te melden dat hij niet meer dan een uur in de sloot aan de Schoonenburglaan kan hebben gelegen. Brandweermannen brachten een brandslang achter het paard aan en na enkele pogingen kwam het dier in beweging. Het paard, de jongste van de zes op het weiland, had nog genoeg energie en kon al snel op de kant worden getrokken.

“De paarden staan hier nu al vier jaar en het is de eerste keer dat er één in het water ligt. Het verbaast me niet dat juist Spits in het water is terecht gekomen, hij is erg dominant, het is echt iets voor hem om te water te raken,” vertelt Nancy, de verzorgster van de paarden. De vrouw was de brandweermannen erg dankbaar voor de hulp en heeft hen gebak gebracht.

Tekst: Willem de Wolf. Foto’s: Niels van Loon en Willem de Wolf.

1 2 3 SONY DSC SONY DSC 6

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Nancy den Boer on

    De Brandweermannen hebben geweldig werk gedaan, en wat een RUST gaat er van die mannen uit!

Reageer