Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagenchauffeurs krijgen boete van 13.800 euro

0

DORDRECHT – Maandagavond 23 juni werd een vrachtwagen gecontroleerd op de Amperestraat in Dordrecht. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrachtwagen al 60 uur onderweg was. Bij onderzoek naar de formulieren van beide inzittenden bleek dat zij de vrachtwagen om en om bestuurden. Al snel werd duidelijk dat zij samen in totaal slechts zes uur gerust hadden.

Aangezien juist dit voor de levensgevaarlijke situaties zorgt staan hier flinke straffen voor. Ook bleek dat er een magneet gebruikt werd om het aantal rijuren te beïnvloeden. Toen zij ook nog verkeerd omgingen met de registratiebladen kregen zij boetes opgelegd van in totaal 13.800 euro.

Ieder jaar vallen er chauffeurs al rijdend achter het stuur in slaap met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Om chauffeurs scherp te houden controleert de politie hen regelmatig.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer