Tiplijn: 06-19541384

Zeker 40 zwaargewonden bij oefening scheepsbotsing op het Wantij

0

DORDRECHT – Bij een aanvaring in Dordrecht zijn zaterdagochtend zeker 40 mensen zwaargewond geraakt. Een plezierjacht botste rond 11.15 uur op het Wantij frontaal op een rondvaartboot. De rondvaartboot raakte bij de aanvaring compleet geruïneerd, alle opvarenden van de overvolle boot kwamen na de botsing in het water terecht.

40 zwaargewonden
Een fietser, die vanwege een fietstour op de Wantijdijk reed, zag alles gebeuren en alarmeerde direct de hulpdiensten. De man wist te melden dat er zeker 40 zwaargewonde mensen in het water dreven en er grote paniek heerste. Vanwege de fietstour zagen veel mensen het ongeval gebeuren. Meerdere omstanders sprongen in het water om de gewonde drenkelingen te redden.

Oefening
Dit alles was het scenario van een oefening die op zaterdag 21 juni werd gehouden in Dordrecht. De jaarlijkse oefening werd opgeschaald naar GRIP 1 om de inzet van de hulpdiensten de coördineren. Een geneeskundige combinatie werd ingezet om het grote aantal slachtoffers van zorg te kunnen voorzien.

Geneeskundige combinatie
Een geneeskundige combinatie bestaat uit enkele ambulances, het MMT (team van de traumahelikopter), enkele officieren en een SIGMA-team. De hulpdiensten spoedden zich vanwege de drukte op de Wantijdijk naar het Kors Monster Pad. Daar stelde het SIGMA-team, een groep vrijwilligers die wordt ingezet bij grote incidenten en rampen, onder meer een gewondennest op. Het Mobiel Medisch Team en ambulancemedewerkers stabiliseerden de slachtoffers, het SIGMA-team assisteerde hen hierbij.

Foto’s: Johan van den Dool

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer