Tiplijn: 06-19541384

Wielrenner gewond na conflict met automobilist

4

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een wielrenner is zondagmiddag omstreeks 12.00 uur gewond geraakt toen hij met zijn fiets achterop een auto reed. Dit gebeurde op de Wieling in Hardinxveld-Giessendam.

Twee wielrenners reden op de rijbaan doordat ze naar eigen zeggen het fietspad hadden gemist. Toen een auto de renners passeerde stak een van de wielrenners een arm op om aan te geven dat ze te dicht langs de fietsers reed. De automobiliste sneed in een reactie daarop de wielrenners af en stond volgens een getuige vol op haar rem. Het gevolg hiervan was dat de voorste wielrenner niet op tijd kon remmen en met zijn hoofd op de auto terecht kwam.

Medewerkers van de ambulancedienst hebben de man onderzocht maar op enkele schaafwondjes na leek het letsel mee te vallen. De wielrenner kon zijn weg vervolgen, de automobiliste is door agenten aangehouden op verdenking van een poging tot zware mishandeling. Ze is zes uur vastgehouden en haar rijbewijs is ingevorderd.

Foto’s: Jorrit de Haas

IMG_2368[1] IMG_2370[1] IMG_2372[1] IMG_2378[1]

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

4 reacties

  1. arrogante wielrenners altijd.. Rijden midden op de weg, denken altijd voorrang te hebben, remmen doen ze niet. Dan zijn ze “Uit hun ritme” en als je dan een keertje inhaalt omdat jij je WEL gewoon aan de regels houdt krijg je een middelvinger..

    Wielrenners zijn ook fietsers en moeten dus gewoon op het fietspad en zich gewoon aan de verkeersregels houden

Reageer