Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt getuigen zedenincident Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De politie zoekt getuigen van een zedenincident dat zich op 11 juni in Hardinxveld-Giessendam heeft afgespeeld.

Op deze woensdagmiddag waren een jong meisje en jongetje in het Westpark met een bal aan het spelen. Tussen 14.00 en 16.00 uur werd het meisje aangesproken door een jongeman die het meisje in het struikgewas dwong tot het verrichten van onzedelijke handelingen. Hierna fietste de jongen in onbekende richting weg. Het jongetje overkwam niets. Nadat het incident bij de politie gemeld was, startte deze een onderzoek. De aangifte werd opgenomen en de kinderen werden gehoord. Er werd forensisch onderzoek verricht en er werd een buurtonderzoek gehouden.

De verdachte is een blanke jongeman van ongeveer 14 tot 18 jaar met donker haar. Hij droeg een petje, een zwart shirt en sportschoenen en hij had een fiets bij zich.

Bel met de politie
Wie op de bewuste woensdagmiddag 11 juni in relatie tot het incident iets opvallends of verdachts heeft gezien, wordt gevraagd met de politie te bellen. Dat geldt ook voor mensen die de jongeman aan de hand van het signalement (her)kennen. Ook andere informatie die leidt naar de identiteit van de verdachte is welkom. Kort voorafgaand aan het incident zou mogelijk een man in een rolstoel beide kinderen hebben aangesproken. De rolstoel werd door een jong meisje voortgeduwd. De politie wil nadrukkelijk ook met hen spreken. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de Zedenpolitie in Sliedrecht of anoniem naar 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer