Tiplijn: 06-19541384

Man ernstig gewond aan been na beknelling onder graafmachine

2

DORDRECHT – Een man raakte maandag gewond nadat hij tijdens graafwerkzaamheden bekneld kwam te zitten tussen een stalen balk en een graafmachine. Het ongeval gebeurde tijdens werkzaamheden in natuurgebied De Elzen aan de Zuid-Westdijk. Door nog onbekende oorzaak ging er tijdens het tillen van de stalen balk iets mis, waarop de graafmachine kantelde. De bestuurder van het kraantje kwam met zijn been bekneld te zitten tussen de graafmachine en de balk.

Collega’s wisten de man te bevrijden door met behulp van een quad het kraantje iets op te tillen. Medisch personeel van twee ambulance en een traumahelikopter verzorgde de man. Na stabilisatie werd hij met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto’s: Johan van den Dool.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Zowel het kraantje,als de quad zijn levensgevaarlijk om mee te werken
    Valbeugels? Zijstabilisatie? Nooit van gehoord,en de desbetreffende medewerker word hier dan de dupe van.misschien wel voor de rest van zn leven.erg.

  2. Het kraantje is op zich niet gevaarlijk. Zolang je er maar geen dingen mee gaat doen waar deze niet voor bedoeld is. De manier waarop de qaud is gebruikt om het kraantje op te tillen verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Misschien wel effectief geweest, maar levensgevaarlijk.

Reageer