Tiplijn: 06-19541384

Scooterrijdster gelanceerd door opengaande brug

3

ZWIJNDRECHT – Een 56-jarige scooterrijdster uit Dordrecht is deze week tegen een opengaande brug gereden. Dit gebeurde op de Dordtse Verkeersbrug tussen Zwijndrecht en Dordrecht. De vrouw reed rond 21.30 uur in de richting van Zwijndrecht. Zij kwam op de opengaande brugklep terecht en werd gelanceerd. Haar scooter viel naar beneden. De vrouw zelf kon zich nog net vastgrijpen aan brugreling. De brugwachter kreeg al snel in de gaten dat er iets mis was en drukte op de noodknop. Hiermee werd voorkomen dat de brug nog verder open zou gaan. Een ambulance kwam ter plaatse om de (schaaf) wonden van de vrouw te verbinden. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

Hoe de vrouw op het opengaande gedeelte terecht kon komen, is nog niet duidelijk. “Zij verklaarde dat ze de zon recht in haar gezicht had en daardoor verblind was,” vertelt een voorlichter van de politie. Prorail, die verantwoordelijk is voor de bediening van de brug, laat uitzoeken of de slagbomen naar beneden waren of nog omhoog stonden toen het ongeval gebeurde.

Foto’s: Johan van den Dool en Gerco de Haas. Tekst: Peter Stam.

IMG_4676

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. IJzeren Kees on

    Het is ook een ramp, al die bruggen! Op de meest onmogelijke tijden moeten ze open, voor één of ander zeilbootje wat er op z’n gemak onderdoor tuft.

  2. Het viel zeker niet op dat de weg op een ongebruikelijk stuk omhoog liep????? Ach en de geluids en optische signalen die vooraf worden gegeven heeft ze ook niet gehoord zeker???? die gleluidssignalen hoor je zelfs in een Auto. en worden ver van te voren al gegeven zelfs als de zon nog niet in je giechel staat maar van zij. Maar ja tegenwoordig is het ikke ikke ikke en de rest ken stikke of wacht Maar even op mij. stel je voor dat je namelijk 10 Minuten later thuis bent poe poe nou nou puf puf
    eigen schuld dikke bult.

    was ooit een gezegde, liever 5 Minuten later thuis dan 10 Minuten eerder in het ziekenhuis.

Reageer