Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor meerkoet bij fontein in Zwijndrecht

3

NIEUW-LEKKERLAND – Vrijwilligers van brandweer Nieuw-Lekkerland hebben donderdagavond 12 juni met hun ‘oppervlaktereddingsteam’, samen met brandweer Zwijndrecht, hulp geboden aan een meerkoet in Zwijndrecht. De meerkoet zat op een nest bij een fontein in het water bij de Laan van Walburg. Buurtbewoners maakten zich zorgen om de gezondheid van het dier en haar jongen, omdat pal naast het nest een fontein water omhoog spoot. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft het gaas, dat om het nest en de fontein zat, opengeknipt. Nu is het aan de meerkoet en haar ‘kinderen’ of zij op het nest blijven, of een andere locatie opzoeken.

IMG_4102 (Medium) IMG_4141 (Medium) IMG_4144 (Medium) IMG_4162 (Medium) IMG_4175 (Medium) IMG_4190 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Pleiner on 13 juni 2014 12.33

    Ongelooflijk domme actie van de Brandweer.
    Laat de natuurtoch gewoon haar gang gaan.
    ——————————————————-
    Daar kan de brandweer niks aan doen dat zijn de mensen die bellen

Reageer