Tiplijn: 06-19541384

Man uit Gorinchem rijdt zonder rijbewijs en bijt agent bij aanhouding

0

GORINCHEM – Omdat zijn 25-jarige vriend te dronken was besloot een 24-jarige man uit Gorinchem zonder rijbewijs maar naar huis te rijden. Automobilisten belden 112 nadat een automobilist nabij een tankstation in Gorinchem opvallend rijgedrag vertoonde. Op de A15 ter hoogte van Alblasserdam zagen agenten het voertuig rijden. De bestuurder zag nabij Hendrik-Ido-Ambacht op zijn beurt de agenten en ging er vol gas vandoor nadat hij een stopteken kreeg. Hij haalde levensgevaarlijke capriolen uit op de A15 en A16 en besloot zelfs te spookrijden op de A38 nabij de oprit naar Ridderkerk.

Bijten
De achtervolging eindigde op de A38 nadat agenten met hun voertuig de auto tot stilstand wisten te brengen. De bestuurder ging er rennend vandoor, maar kon in de buurt worden aangehouden. Makkelijk ging dat niet, de man bleek geheel door het dolle heen en beet een agent. Op het bureau weigerde hij een blaastest en werkte na een bevel door een chef van dienst ook op geen enkele manier mee aan een bloedproef. Daarmee ontloopt hij een eventuele straf niet. Weigering wordt gelijkgesteld aan een ademalcoholgehalte tussen de 866 en 945 ugl.

Dronken vriend
De 24-jarige bestuurder uit Gorinchem had geen rijbewijs en verklaarde te rijden omdat zijn vriend, de eigenaar van het voertuig, te dronken was. Die bleek inderdaad zo onder invloed dat agenten een ambulance lieten komen om te zien of er niet iets anders met hem aan de hand was. Hij kon zich niet legitimeren en is aangehouden. Het bleek later een 25-jarige plaatsgenoot te zijn. Hij gaf bij verhoor aan bewust zijn vriend in zijn auto te hebben laten rijden omdat hij flink had gedronken. Zo hoopte hij te voorkomen zijn rijbewijs kwijt te raken. In zijn ogen de beste oplossing omdat zijn vriend toch al geen rijbewijs had.

Strafbare feiten
Behalve dat hij geen rijbewijs had moet de 24-jarige zich verantwoorden voor zijn bizarre rijgedrag, het geweld tegen de agent en het feit dat hij hij een vlindermes en boksbeugel op zak had.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer