Tiplijn: 06-19541384

Branden in Nieuw-Lekkerland tijdens Luilaknacht

0

NIEUW-LEKKERLAND – Een schutting aan de achterkant van de slooppanden aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juni (Luilaknacht) in brand gestoken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om te blussen. Ook werd één van de sloopwoningen doorzocht, omdat op de bovenverdieping een lampje brandde. Geconcludeerd werd dat het vermoedelijk om een vergeten lamp ging. Daarna vertrok de brandweer weer naar de kazerne. Drie kwartier later rukten de spuitgasten opnieuw uit, omdat er op nagenoeg dezelfde locatie nog een stukje schutting in brand stond.

Bijna twee uur later (4.42 uur) rukte de brandweer van Nieuw-Lekkerland voor de derde keer uit. Ditmaal omdat er in de Dorpslaan een stuk schutting en een deel van een schuur in brand stond. Buurtbewoners wisten dit vuur met een tuinslang onder controle te krijgen.

De branden in Nieuw-Lekkerland waren voor zover bekend de enige Luilakgerelateerde meldingen in de regio. Luilak is een oud folkloristisch feest dat plaats vindt op de vroege zaterdagmorgen vóór Pinksteren. In alle vroegte worden door middel van zo lawaaierig mogelijk optreden van vooral de jeugd, vermeende langslapers gewekt. De afgelopen jaren werd het feest regelmatig overschaduwd door vernielingen en branden. Vorig jaar werd er onder meer een kippenhok langs de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland in brand gestoken. Verder werden er hakenkruizen op een kerk in Alblasserdam geplaatst en werden er bij diverse mensen eieren tegen de ramen gegooid.

Tekst: Peter Stam. Foto’s: Peter Stam en Ezra Rehorst.

IMG_0253 IMG_0265 IMG_9400 (Medium) IMG_9407 (Medium) IMG_9408 (Medium) IMG_9410 (Medium) IMG_0290 IMG_0291 IMG_0301

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer