Tiplijn: 06-19541384

Wapens aangetroffen tijdens preventief fouilleren in Dordrecht

0

DORDRECHT – Bij preventief fouilleren-acties in Dordrecht op dinsdag 3 juni zijn in totaal bij vier personen twee messen, een slagvoorwerp en een busje traangas aangetroffen en in beslag genomen.

Twee personen moesten het slagvoorwerp en een mesje dat ze bij zich hadden inleveren en konden daarna hun weg vervolgen. Een man die in het bezit van een groter mes was en een vrouw die een busje traangas bij zich had, werden ter plaatse gehoord. Zij moesten hun wapens inleveren waarna proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De controles vonden plaats in delen van Dordrecht Centrum en West.

Veiligheidsrisicogebieden
Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht. Het gaat om een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Niet alleen weggebruikers
De politie mag tijdens een preventief fouilleeractie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die men aantreft tijdens het fouilleren, zoals drugs. Het fouilleren beperkt zich overigens niet tot voetgangers, fietsers en automobilisten. Ook bezoekers in openbare (horeca)gelegenheden kunnen gecontroleerd worden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer