Tiplijn: 06-19541384

Enorme vlammen bij grote brand industriegebied Moerdijk

0

MOERDIJK – Op industrieterrein Moerdijk is woensdagavond een enorme brand ontstaan. Aan de brand gingen enkele explosies vooraf, die tot in de wijde omgeving te horen waren.

De oorzaak van de brand ligt volgens de burgemeester van Moerdijk bij een ontploft reactorvat. Daaruit lekt benzeen. De vlammen waren volgens ooggetuigen enkele tientallen meters hoog.

Bijstand
De brandweer schaalde op naar compagniebrand en GRIP 3. De veiligheidsregio Midden- en West Brabant, waar Moerdijk onder valt, krijgt assistentie van de regio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast worden op diverse plekken in Zuid-Holland Zuid metingen uitgevoerd, omdat de rook van de brand over de Hoekse Waard trekt. Hoe gevaarlijk de rook precies is, kon de brandweer nog niet zeggen. Het is verstandig om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten.

Gewonden
Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat er bij de brand enkele gewonden zijn gevallen. Enkele ambulance’s en een traumahelikopter waren ter plaatse om de gewonden te behandelen.

Geen evacuatie
Er zijn nog geen plannen om de mensen die rond industrieterrein Moerdijk wonen, te evacueren. Dat heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laten weten.
Vlakbij het Shell-complex ligt het dorp Klundert en het gehucht Noordschans. Ook Zevenbergen, Moerdijk en Fijnaart liggen in de omgeving.

Het Shellcomplex ligt aan de Chemieweg in Moerdijk. Aan de andere kant van het industrieterrein is het terrein waar begin 2011 een enorme brand woedde bij Chemie Pack. Het bedrijf ging volledig in vlammen op.

Foto’s: Otto Delen, Johan van den Dool en Gerco de Haas
Naamloos Moerdijk 3-6-2014 027 IMG-20140604-WA0017 IMG_3229 IMG_3241

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer