Tiplijn: 06-19541384

Heel veel mis bij aanhangercontrole Dordrecht

0

DORDRECHT – Een aanhangwagencontrole op de Laan der Verenigde Naties In Dordrecht heeft op 2 juni een bijna 100% bekeuringsscore opgeleverd.

27 aanhangers werden van de weg gehaald en gecontroleerd, in 25 gevallen had de politie aanleiding om proces-verbaal op te maken. Van de 25 gevallen bleek de reminrichting van de aanhanger negen keer niet in orde, was er in acht gevallen anderszins technisch iets mis met de aanhanger en vijf aanhangwagen hadden te gladde banden. Een bestuurder belde niet hands free, van een andere automobilist bleek zijn auto technisch niet in orde en een andere bestuurder had geen rijbewijs voor het rijden met een aanhanger.

Een 65-jarige bestuurder uit Heerjansdam maakte het erg bont. Een kennis van hem had eerder die dag zijn ondeugdelijke aanhanger op de controleplaats moeten achterlaten. Toen de Heerjansdammer de bewuste aanhanger op verzoek van deze kennis kwam ophalen en de aanhanger op een andere aanhanger wilde takelen, stak de politie daar een stokje voor. De Heerjansdammer bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer