Tiplijn: 06-19541384

Drie mannen en vrouw aangehouden na overval op woning in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Drie mannen en een vrouw zijn maandag aangehouden na een woningoverval in Zwijndrecht. Drie mannen drongen daar ‘s morgens een woning aan het Bouquet binnen. Eén van de daders deed alsof hij een bloemetje kwam bezorgen. Toen de 78-jarige bewoonster de deur open deed drong de man met zijn twee handlangers de woning in. De vrouw werd bedreigd met een mes, ze raakte niet gewond.

Zoektocht
De overvallers gingen er rond 9.30 uur met onder andere sieraden vandoor. Een getuige zag de daders vluchten en gaf het kenteken van de auto door aan de politie. Met behulp van een helikopter in de lucht en meerdere politie-eenheden op de grond werd gezocht naar de verdachten.

Aangehouden
Op de Koninginneweg werd de vluchtauto korte tijd later aangetroffen. De inzittenden van de auto, een 20-jarige man en 42-jarige vrouw uit Zwijndrecht, zijn aangehouden. Zowel in de auto op de Koninginneweg als in de woning aan het Bouquet heeft de politie sporenonderzoek verricht. Nader onderzoek van recherche en het wijkteam leidde ‘s middags tot de aanhouding van twee andere verdachten. Een man van 18 jaar uit Zwijndrecht en een 20-jarige plaatsgenoot werden dezelfde middag in hun woonplaats aangehouden. De politie zet het onderzoek naar de woningoverval voort.

Foto’s: Gerco de Haas.

IMG_3171 IMG_3179 IMG_3187 IMG_3188 IMG_3197 IMG_3199 IMG_3200

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer