Tiplijn: 06-19541384

Geschoten bij aanhouding overvallers juwelier Breda

0

NIEUWLAND – De politie heeft na een achtervolging vrijdagmiddag vier verdachten aangehouden in Nieuwland. Omstreeks 13.45 uur werd een juwelier aan de Haagdijk in Breda overvallen. De drie gewapende overvallers gingen er op een scooter met de buit vandoor. In de winkel waren op het moment van de overal alleen de medewerkers aanwezig. Bij de overval raakte niemand gewond.

Schoten naar politie
In Breda stapten de overvallers over in een auto en gingen er via de A16, A58 en A27 met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van Nieuwendijk werd er op de achtervolgende politie geschoten. Bij Meerkerk zouden de overvallers door middel van carjacking in een andere auto zijn overgestapt. De bestuurder van die auto raakte daarbij niet gewond.

Arrestatie
Op de Zijlkade in Nieuwland kon de politie de auto met daarin de verdachten klemrijden. Bij het aanhouden werd door de politie geschoten en raakte een verdachte gewond aan zijn been. De gewonde verdachte is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en staat onder politiebewaking. De overige drie arrestanten zijn in het cellencomplex van de politie ingesloten. Een kogel vloog bij het schieten door het raam van een woning.

Sporenonderzoek
Vanwege de veiligheid van weggebruikers en het sporenonderzoek is de A27 in noordelijke richting afgesloten tussen het knooppunt Hooipolder en het knooppunt Noordeloos. Rijkswaterstaat heeft tijdelijk een omleidingsroute ingesteld.

Foto’s: Roy Vermeer & Etiënne Hessels

IMG-20140530-WA0028 IMG_8801 IMG_8809 IMG_8811 IMG_8820

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer