Tiplijn: 06-19541384

Burgemeester Van der Borg onwel tijdens herdenking

0

MOLENWAARD – Vrijdagochtend 23 mei is burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard onwel geworden. Van der Borg bevond zich bij de Gijbelandse boerderij in Bleskensgraaf, waar een herdenking plaatsvond bij het oorlogsmonument. Bij deze herdenking waren tientallen kinderen aanwezig. Na de onwelwording kwam Van der Borg al snel weer bij. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om de burgemeester verder te behandelen. Van der Borg werd meegenomen naar het ziekenhuis in Dordrecht.

Inmiddels is de burgemeester weer thuis. “Dirk van der Borg maakt het goed en wil iedereen bedanken voor de getoonde belangstelling,” laat een woordvoerder van de gemeente Molenwaard weten.

Bij Boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad in Bleskensgraaf wordt jaarlijks een herdenking gehouden bij het oorlogsmonument. De kinderen van hoogste groepen van de School met de Bijbel en De Kiezel den de Kei uit Bleskensgraaf hadden dit jaar de herdenking voorbereid en gaven deze op vorm. Ook leden van de Bond van Wapenbroeders waren aanwezig.

Op 28 mei 1943 werd een Engelse Mosquito boven Bleskensgraaf door een Duitse jager neergeschoten. De Canadese bemanning van het vliegtuig was op dat moment op weg naar huis na een bombardement op de stad Essen in Duitsland. De piloot van het vliegtuig overleefde het ongeluk en de tweede man kwam helaas om het leven.

Foto: KCF Molenwaard.BoUogKrIMAAXdN3.jpg large

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer