Tiplijn: 06-19541384

“Hij hing al over de balustrade, hij kon ieder moment springen!”

0

PAPENDRECHT – Politieagenten hebben vanochtend een man kunnen tegenhouden, die op het punt stond om zelfmoord te plegen. De oudere man was van plan om van de twaalfde verdieping van de Pelsertflat aan de Rembrandtlaan in Papendrecht te springen.

Over de reling
Een man die enkele verdiepingen lager bij zijn ouders op visite was zag alles gebeurden. Hij vertelt: “De man hing over de reling van het balkon van een appartement op twaalf hoog. We hadden de angst dat hij zou springen, zeker omdat er al eerder mensen van de flat zijn gesprongen.”

Tien minuten
Agenten kwamen met spoed ter plaatse, evenals twee ambulances en een ladderwagen van de brandweer. De agenten snelden zich naar boven en wisten op de man in te praten. “De man hing nog zeker tien minuten nadat de politie aanwezig was over de balustrade,” vertelt de ooggetuige.

Gered
Het lukte de politiemensen om de man er van te overtuigen dat springen niet de juiste oplossing is. De uit voorzorg gealarmeerde traumahelikopter en extra brandweermensen hoefden hierop niet meer ter plaatse te komen. De man is nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens door de politie meegenomen. Toeschouwers weten te melden dat de politie in de auto van de man een afscheidsbrief heeft aangetroffen.

Helden
Patricia Hagenaar, wijkagent in Papendrecht, was aanwezig en liet via Twitter weten: “Samen met collega’s een man van een flat in Papendrecht afgehaald die op de 12e etage klaar stond om van de flat te springen.” Veel mensen vernamen via Facebook en Twitter het bericht van de agente en laten weten niets dan respect en lof te hebben voor de politiemensen. Zo reageert Marcus Remans op Facebook: “Wat goed van de politie Papendrecht, het zijn toch echt helden!”

Foto: Twitter (@Fused84)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer