Tiplijn: 06-19541384

Vijf auto’s betrokken bij ongeval A27 Meerkerk (update)

0

MEERKERK – Vijf auto’s zijn vanmiddag betrokken geraakt bij een ongeval op de A27 bij Meerkerk. Het ongeval gebeurde net na 16.30 uur op de rijbaan richting Utrecht, net voor het tankstation van Shell. De brandweer, drie ambulances en een traumahelikopter spoedden zich naar het ongeval waarbij één auto over de kop sloeg en mogelijk mensen bekneld zouden zitten.

Gewonden
Al snel na aankomst van de hulpdiensten bleek er geen sprake van beknelling. Wel raakten twee bestuursters gewond. Zij zijn verzorgd door het medisch personeel. “De verwondingen van de vrouwen leken mee te vallen, ze zijn wel voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht,” vertelt Wim Erkelens, woordvoerder van de politie.

Vijf auto’s
De politievoorlichter vervolgt: “Het ongeval gebeurde doordat een auto plotseling moest remmen. De auto raakte een andere auto aan de achterkant, waarop deze auto ging tollen en op z’n kop in de berm terecht kwam. Tijdens het remmen raakt de auto ook nog een andere wagen. Vervolgens werd die auto aan de achterkant geraakt door een bestelauto. Een vijfde auto raakte licht beschadigd bij het ongeval.”

Rijstroken dicht
De traumahelikopter landde na het ongeval op de snelweg. Alle rijstroken van de rijbaan richting Utrecht werden afgesloten waardoor al snel een lange file ontstond. Verkeersongevallenspecialisten van de politie stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Rond 18.00 uur kon de snelweg in de richting van Utrecht weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Roy Vermeer en Etiënne Hessels

IMG_8771 IMG_8777 IMG_8780 IMG_8783 IMG_8785 IMG_8786 IMG_8792

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer