Tiplijn: 06-19541384

Auto op z’n kop in sloot in Oud-Alblas

0

OUD-ALBLAS – Een 31-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is donderdagavond 22 mei op de Heiweg in Oud-Alblas met haar personenauto te water geraakt. Dit gebeurde rond 19.30 uur. De auto reed eerst een stuk door de berm en belandde uiteindelijk op z’n kop in een modderige sloot. Een man uit Streefkerk zag het ongeval voor zijn ogen gebeuren en schoot te hulp. “Ik zag de auto slingeren. Ze schoot eerst naar de linkerkant en later naar de rechterkant van de weg. Daar kwam ze in de berm en daarna in de sloot terecht,” vertelt de Streefkerker.

Help, help
Hij vervolgt: “De auto zakte langzaam weg in het water. Ik heb mijn auto langs de kant gegooid, mijn zoon 112 laten bellen en ben zelf gelijk die sloot ingestapt. Er werd hard op de ruit aan de achterkant gestampt. De schrik sloeg me om het hart. Ik dacht: ‘Nee he, er zitten óók nog kinderen in.’ Vanuit de achterkant werd ‘Help, help!’ geroepen. Ik probeerde de deur open te trekken, maar die zat op slot. Intussen zakte de auto steeds verder en ik zag het waterpeil stijgen.”

Van slot
Het lukte de Nieuw-Lekkerlandse, die achterin de auto terecht was gekomen, om de deur van slot te halen. De man uit Streefkerk trok de deur open. Hij vertelt: “Het eerste wat ik vroeg was: ‘Bent u alleen?’. Dat bleek zo te zijn. Dat was echt een hele opluchting.”

Ongedeerd
Éénmaal op de kant bleek de vrouw geen verwondingen te hebben opgelopen. Een ambulance kwam voor de zekerheid ter plaatse om haar na te kijken. Een rit naar het ziekenhuis was echter niet nodig. De vrouw is door haar vader opgehaald en thuisgebracht. De auto raakte door het ongeval total loss en is door een bergingsbedrijf meegenomen. De reddende Streefkerker liep enkel een nat pak op. “Maar dat is op dat moment totaal onbelangrijk. Ik ben heel blij dat dit zo is afgelopen. Dat had heel anders kunnen zijn,” besluit de man.

Oorzaak
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er op dat de vrouw eerst de berm heeft geraakt. Toen ze wilde terugsturen raakte ze vermoedelijk de macht over het stuur kwijt.

Tekst: Peter Stam, foto’s: Peter Stam en Kristiaan Terlouw.

IMG_6682_1024x683 IMG_6866 (Medium) IMG_6872 (Medium) IMG_6876 (Medium) IMG_6878 (Medium) IMG_6696_1024x683 (Medium) IMG_6699_1024x683 (Medium) IMG_6702_1024x683 (Medium) IMG_6704_1024x683 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer