Tiplijn: 06-19541384

Dode na brand bij ongeval in Heinenoordtunnel; tunnel voorlopig dicht

0

HEINENOORD – De Heinenoordtunnel is woensdagmiddag in beide richtingen volledig afgesloten na een ernstig ongeval in de tunnel. Een betrokken vrachtwagen kwam op z’n kant terecht en vloog in brand. De chauffeur kon niet op tijd uit zijn voertuig komen en overleed ter plaatse.

De tunnel, die onderdeel uit maakt van de snelweg A29, verbind Barendrecht met Heinenoord. De brandweer gaf het sein middelbrand. De brandweer kon niet voorkomen dat de cabine van de vrachtwagen volledig uitbrandde. Na een uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Naast het dodelijke slachoffer, raakten nog twee mensen gewond bij het ongeval. Zij zaten in een personenauto die ook betrokken was bij de aanrijding. Deze auto vloog over de kop en belandde ondersteboven op de rijstrook. De twee inzittenden konden zelfstandig uit de auto komen. Voor hen kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Ze zijn na stabilisatie naar het ziekenhuis gebracht.

Vanwege de situatie schaalden de hulpdiensten op naar GRIP 2. Dit omdat de tunnel langere tijd afgesloten blijft, in verband met de reparatie die moet gaan plaatsvinden. Rijkswaterstaat meldt dat de baan van de Heinenoordtunnel van Barendrecht naar de Hoekse Waard op zijn vroegst donderdagmorgen pas kan worden vrijgegeven. Dit kan echter ook nog langer gaan duren in verband met een noodreparatie.

Het verkeer kan omrijden via de A16. Tevens is de Kiltunnel, tussen ‘s Gravendeel en Dordrecht, tijdelijk gratis te gebruiken.

Foto’s: Twitter (@Pascal481, @Rotterdam1971, @CKC_RICHARD & @AnilJagroep)

BoKByW8IIAAiLZW BoKFyBiIMAAxo14 BoKFpI5IcAI5waW BoKCiZPIgAA7XQd BoKcgI6CcAEWdEl BoKF8Y2IUAAoCZo

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer