Tiplijn: 06-19541384

Auto tolt tegen vangrail op A16; één betrokkene rijdt door

1

HENDRIK- IDO-AMBACHT – Twee personenauto’s en een bedrijfsbusje zijn dinsdagochtend 13 mei op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht met elkaar in botsing gekomen. Één van de betrokken auto’s ging er direct na het ongeval vandoor. Die bestuurder wordt nog gezocht.

In de vangrail
De aanrijding gebeurde rond 10.30 uur, nadat een automobilist een remmende / stilstaande zwarte BMW (met nieuw kenteken) wilde ontwijken. Volgens getuigen raakten auto’s raakten, waarna de witte Renault ging tollen. Het voertuig botste tegen een busje en kwam vervolgens tegen de vangrail tot stilstand.

Geen beknelling
In eerste instantie werd de inschatting gemaakt dat het om een ernstig ongeval ging, waarbij mensen nog bekneld zaten in hun voertuig. Politie, brandweer en ambulance werden opgeroepen om met spoed naar het incident te gaan. Al snel bleek dat het persoonlijk letsel meeviel en dat er niemand bekneld zat. De inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een rit naar het ziekenhuis was voor hen niet nodig.

Getuigen
Een bergingsbedrijf heeft zowel het busje als de personenauto die in de vangrail reed, meegenomen. Getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie, wordt verzocht te bellen naar 0900-8844. Ook de bestuurder van de zwarte BMW mag dat nummer bellen om zich te melden. Het doorrijden na een ongeval is volgens artikel 7 Wegenverkeerswet strafbaar. Er staat een maximumstraf op van drie maanden gevangenis. Echter, een dader krijgt van de Wegenverkeerswet ook de gelegenheid om een dergelijke fout te herstellen. De dader heeft de mogelijkheid om zichzelf binnen twaalf uur te melden op het politiebureau. Dit geldt alleen als de dader nog niet gearresteerd is. In de praktijk is deze wettelijke termijn waarin een dader zich op het politiebureau kan melden opgerekt tot 24 uur.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_5745 (Medium) IMG_5746 (Medium) IMG_5748 (Medium) IMG_5750 (Medium) IMG_5752 (Medium) IMG_5756 (Medium) IMG_5760 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. De bijrijder in de Renault zal wel hoofdpijn hebben…3D foto in de voorruit.
    Hopelijk draagt hij in het vervolg zijn gordel wel.

Reageer