Tiplijn: 06-19541384

Verdachte aangehouden na brandstichting in schuur en container in Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 12 mei een 20-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn woonplaats. De man werd aangehouden nadat aan de Weteringsingel in Hendrik-Ido-Ambacht een container en een schuur in brand werden gestoken.

Containerbrand tegen snackbar
Om 1.00 uur kwam de melding van een containerbrand binnen. De brandweer en politie rukten met spoed uit naar de brand. Het vermoeden bestaat dat de container, die tegen de gevel van snackbar De Singel stond, is aangestoken.

Opnieuw brand
Niet veel later, rond 2.20 uur, kwam er opnieuw een brandmelding binnen vanaf de Weteringsingel. Dit keer bleek er brand te zijn in een schuurtje. De brandweer ging met spoed naar de melding en wist de afvalbrand in het schuurtje snel te blussen.

Verdachte brandstichter aangehouden
Bij de tweede brand, de brand in de schuur, hield de politie de man uit Hendrik-Ido-Ambacht aan. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en kon de man op basis van getuigenverklaringen aanhouden, op verdenking van het stichten van de branden aan de Weteringsingel. Of de man ook daadwerkelijk de schuur en de container in brand heeft gestoken wordt onderzocht. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht, waar hij wordt verhoord.

Verband met grote brand
Of er een verband bestaat tussen de brandstichtingen van afgelopen nacht en de brandstichting bij het winkelcentrum De Noord op 4 mei in Zwijndrecht is onduidelijk. Wel werd ook die brand ‘s nachts aangestoken en begon de brand in een container tegen de gevel van een winkelpand. Ook op 17 april was er een grote brand in enkele bedrijfspanden in Zwijndrecht. Of de man mogelijk ook iets te maken heeft met deze branden wordt onderzocht.

Foto’s: Gerco de Haas. Tekst: Willem de Wolf.

IMG_2187 IMG_2196 IMG_2197 IMG_2203 IMG_2208-001 IMG_2209 IMG_2221

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer