Tiplijn: 06-19541384

Leegstaande woning langs dijk brandt volledig af (filmpje)

0

NIEUW-LEKKERLAND – Een leegstaande woning langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei 2014 volledig afgebrand. De eerste melding over de brand kwam rond 04.10 uur binnen bij de meldkamer. Brandweer Nieuw-Lekkerland werd met spoed op pad gestuurd om te gaan blussen. Een paar minuten later werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’, waarna ook het Alblasserdamse korps werd opgepiept. Ter plaatse bleek dat het houten huis in lichterlaaie stond.

Geen asbest
Gerard Ketting, officier van de dienst van de brandweer vertelde: “Omdat het een houten sloopwoning betrof, hebben we het pand gecontroleerd laten uitbranden. De naastgelegen schuurtjes hebben we nat gespoten om te voorkomen dat die ook af zouden branden.” In het huis zat volgens Ketting geen asbest meer.

Dijkverbreding
Tegen de ochtend was de brand onder controle en stond alleen de schoorsteen nog overeind. De afgebrande woning stond op de lijst om gesloopt te worden, in verband met de verbreding van de dijk. De brandweer gaat er vanuit dat de brand bewust is aangestoken. Vorige maand ontstond er brand in een ander sloophuis langs de dijk. Ook dat pand ging grotendeels in vlammen op. Langs de dijk staan nog enkele tientallen lege sloopwoningen.

Tekst, foto’s en filmpje: Peter Stam en Sonny Lasschuit.

????????????????????????????? KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA ????????????????????????????? IMG_5415 (Medium) IMG_5440 (Medium) IMG_5461 (Medium) IMG_5479 (Medium) IMG_5514 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer