Tiplijn: 06-19541384

Storm houdt brandweer in de regio bezig

0

REGIO – De brandweer is vrijdag 9 mei in de hele regio druk geweest met meldingen van stormschade. Om 13.30 uur kwam de eerste melding van stormschade binnen in Papendrecht. Daarna kwamen er nog vier meldingen van windschade binnen. In dit bericht een overzicht van de meldingen waarvoor de brandweer van Zuid-Holland Zuid werd ingezet.

13.30 uur – Van der Palm Papendrecht: De stam van een boom is geknakt waardoor de boom tegen basisschool De Viermaster hangt. Het gevaar dreigt dat de boom om zal vallen en op een pleintje terecht zal komen. De politie zet de omgeving rond de boom af in afwachting van de brandweer. De brandweermensen hebben de boom omgezaagd waarop het gevaar weer is geweken. Foto’s: Sonny Lasschuit.

IMG_217115.00 uur – Wilgenlaan Schoonrewoerd: In de Wilgenlaan in Schoonrewoerd is een deel van een boom bezweken na enkele hevige windvlagen. Rond 15.00 uur merkten buurtbewoners op dat een deel van de boom omgevallen was en inmiddels op straat lag. De brandweer is gekomen, waarop ook het overige deel van de boom weggehaald is.

Foto’s: Jan-Willem Versluis.
IMG_2142 IMG_2146
17.30 uur – Berkenhof Papendrecht: Een top van een boom aan de Berkenhof was afgeknakt door de harde wind. Om te voorkomen dat de tak onverwacht op de straat zou vallen is de brandweer met een autoladder naar boven geweest om het topje van de boom te verwijderen.

Foto: Sonny Lasschuit.
 
 
 
boom over afrit Gorinchem18.20 uur – A15 Gorinchem: Een boom waaide iets voor half 7 om en kwam op de afrit van de snelweg A15 bij Gorinchem terecht. De afrit 27 naar de Banneweg in Gorinchem was hierdoor enige tijd afgesloten. De brandweer van Hardinxveld-Giessendam kwam ter plaatse om de boom op te ruimen.

Foto: Brandweer Hardinxveld-Giessendam.
 
 
 
IMG-20140509-WA001919.25 uur – Develsingel Zwijndrecht: Opnieuw waaide er een boom om na een hevige bui. De Develsingel was een tijdje afgesloten omdat de boom ter hoogte van het Develstein College over de weg lag. De brandweer heeft met behulp van een autoladder de boom omgezaagd. Foto: Nick van der Schuit.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer