Tiplijn: 06-19541384

Man steekt broedende zwaan dood

26

ZWIJNDRECHT – Een man heeft vrijdagavond in Zwijndrecht een zwaan doodgestoken. De zwaan zat te broeden op haar nest toen ze uit het niets door de man werd aangevallen. De zwaan liep een gebroken rug en vleugel op en moest worden geëuthanaseerd.

Nathalie Lieder van de dierenpolitie Eenheid Rotterdam laat op Twitter weten dat de man kon worden aangehouden. De man is verhoord en wordt in ieder geval een nachtje opgesloten. “Hij mag sowieso een nachtje blijven. Meer dan een proces-verbaal kunnen wij helaas niet opmaken,” aldus Nathalie.

De mannetjes zwaan is op het nest gaan zitten en houdt de eieren warm. Vogelklas Karel Schot uit Rotterdam gaat kijken wat de beste oplossing is voor de zwaan en de eieren. Waarom de man de zwaan met een mes te lijf is gegaan is niet duidelijk.

Foto: Politie / Nathalie Lieder.

BnOIqmOIgAAKElN

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

26 reacties

 1. The Marine on

  Het moet niet gekker worden, wat een mafkees zeg!!! Maar goed dat ik niet weet waar die gast woont……

 2. sjaan van eijsden on

  is toch niet die van die weg waar de action en liddle zit…..als dat waar is …ach jeetje…arm beest….waarom word er geen straf gemaakt voor zukke lui…mensenmoordenaars worden toch ook zwaar gestraft…dus nu ook maar oor dierenmoordenaars maken….grrrrrrrrr

 3. Belachelijk nachtje vasthouden meer kunnen ze niet doen…..Ze weten niet waarom hij het deed? ???? Dus ken hij het ook bij een mens doen…..vasthouden die gek!!!!!!

 4. waar ben je in godsnaam mee bezig
  en dan ook nog nachtje cel en een proces verbaal
  dat stelt toch niets voor geef hem een zelfde lijden als die mama zwaan
  heb hier geen woorden voor ja die vent een langzame dood geven
  flink laten lijden dan doet hij het gelijk nooit weer

 5. word hier zo boos en verdrietig van, is dit een nieuwe rage
  lees al weken lang dit soort berichten, wat heeft men toch tegen die mooie beesten,
  vuile schooiers zijn dat die het doen.

  • Ik hoop dat ze je vinden jongen……..ik zal maar goed opletten komende dagen….weken…maanden….lul.

 6. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat deze man langer vast blijft zitten?????

  Ik kan de mannetjes zwaan vamaf mijn huis zien, maar ik zie helaas niet dat hij op het nest zit…

  Hopelijk komt alles goed met het ei en deze zwaan

 7. Dit vind ik verschrikelijk,
  BLIJF UIT DE BUURT VAN BROEDENDE ZWANEN EN VOLGELS EN ANDERE DIEREN.
  hoe moet het nu verder met de manetjes zwaan en de eieren.
  Dit iss pure dieren mishandeling
  deze man moet hard aan gepakt worden!
  niet met nachtje cel en proceverbaal er vanaf komen.
  WATVOOR IDIOOT BEN JE OM BROEDENDE DIEREN TE MISHANDELEN.
  hIER ZIJ GEEN WOORDEN VOOR.

 8. En dat terwijl sinds dat het nest daar is er hekken staan om op te passen voor een broedende zwaan. Ziek is die man gewoon! Het is helaas wel diegene bij de action en de lidl. Ik krijg er gewoon kippenvel van als ik er langs rijd. De veren liggen nog bij het nest. Het is gewoon bizar wie dit in zijn hoofd heeft gehaald om dit te doen. Zelfde als met die zwaan.. rug en arm breken!

 9. d pieters on

  ik wil de zwijndrechtse brug wel ff overkomen om dit ook te doen met die hersenloze gek want een andere benaming heb ik niet voor zo,n hufter

 10. Bah, hier word ik gewoon verdrietig van en boos om…. waarom toch??? En dan het allerlafst om een broedende zwaan dit aan te doen… ik weet een straf, zoals ze in de vroegere jaren deden, de man in pek met veren aan de schandpaal in het centrum van mijn woonplaats Zwijndrecht met erboven een bord met, ik ben een zwanen moordenaar. Hmmmm ideetje….

 11. snap gewoon niet dat ze niet meer kunnen doen.Het is nu een zwaan en straks een mens en dan kunnen ze wel iets doen.Ik vind of je nou een dier of een mens vermoord daar moet een zware straf op staan.Ik walg van dit rechtssysteem in Nederland.En dan maar iedereen roepen over een kinderpardon de rechten voor een mens,waar zijn de rechten voor de dieren.En 1 nachtje cel en meer kunnen we niet doen nee das te veel moeten het gaat maar om een dier misselijk land is dit

 12. Is zo zielig mannetje zwaan is nog steeds zoekende

  Laat me nou niet weten wie die hufter is want die ken gelijk vluchten naar een onbewoond eiland!!!

 13. hier al twee keer het adres geplaatst van die moordenaar maar dat mag zeker niet want word elke keer verwijderd

  • Willem de Wolf on

   Deze reacties hebben wij inderdaad niet goedgekeurd. Dit voornamelijk om te voorkomen dat er een lynchactie op touw wordt gezet op de man die, mogelijk in verwarde toestand, een zwaan heeft aangevallen.
    
   Het zal overigens ook niet de eerste keer zijn dat iemand die niets met het voorval te maken heeft wordt lastig gevallen, en daar willen wij uiteraard niet medeverantwoordelijk voor zijn.
    
   Wij hopen dat u onze keuze om deze gevoelige gegevens niet via deze website openbaar te maken begrijpt.

 14. Alle begrip dat je het weghaalt maar zijn adres is al bij ca 65 mensen bekend dus het zal zeker niet zonder gevolgen blijven voor hem en verward nee absoluut niet gestroord heel erg voor dit soort mensen zijn er een hele boel gestichten op de veluwe opsluiten daar aan de ketting en nooit meer eruit natuurlijk is hij niet de enigste want het is te veel gebeurd de laatste tijd en vaker nog door buitenlanders dan door hollanders zie foto facebook allochtonen met een aan de muur vastgespijkerde pitbull en hun staan er lachend bij nu voor de duidel8ijkheid als ik dit zie zet ik mijn auto in als moordwapen tegen dit volk want rij ze dood dit flikken ze maar bij hun schapen of kamelen daar waar ze vandaan komen zal wel normaal zijn daar, maar hier gewoon afschieten dat tuig, bovenstaande geld ook voor hollanders die ik dit zie doen

 15. Vanmorgen was opeens de andere zwaan ook weg nest is er nog hij is twee dagen bezig geweest om het toe te dekken met gras en bladeren niemand die iets weet wellicht kunnen jullie eens navraag doen ? bij gemeente of elders normaal blijft de zwaan lanegr bij het nest na het wefvallen van de partner er word al wel druk gespeculeerd dat ook het mannetje vermoord is en meegenomene is als dit zo is en ik kom daar achter dan is het hek echt van de dam dan vallen er doden want mensen die dit doen verdienen het niet meer om te leven en gaan dezelfde weg

Reageer