Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt man met luchtdrukwapens aan in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei een 26-jarige man aangehouden, omdat hij op straat liep met twee luchtdrukwapens. De politie zag de man tijdens een surveillance lopen op de Blokweerweg, tussen het Cortgene en de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Het viel de agenten op dat de man een lang voorwerp bij zich droeg. Omdat zij het niet vertrouwden, reden zij terug en zagen nog net dat de man iets in de bosjes legde. Na controle bleek dat een luchtbuks te zijn. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

In Nederland zijn volgens de wet alle luchtdrukwapens zonder vergunning toegestaan, mits het uiterlijk hiervan niet gelijkend is op een echt bestaand vuurwapen, of hier gelijkenissen mee vertoont. Voor het aanschaffen en in het bezit hebben van een luchtbuks dient men 18 jaar of ouder te zijn. Het is niet toegestaan om het wapen op de openbare weg te dragen of te gebruiken. Vanwege hun uiterlijk is het merendeel van de veelbesproken BB-guns (replica’s gebruikt bij airsoft) wél vergunningsplichtig. Indien men aantoonbaar lid is van een airsoftvereniging is voor bepaalde situaties vrijstelling mogelijk. Foto: Politie Alblasserdam.

Luchtbuks

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer