Tiplijn: 06-19541384

Grote controle op snelheid en MOE-landers op A15 bij Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdag 3 mei een grote controle gehouden op en langs de A15 ter hoogte van de Noordtunnel bij Alblasserdam. Aan de Ambachtse kant van de tunnel werd ‘gelaserd’ en aan de Alblasserdamse kant werden hardrijders van de weg gehaald en op de wrakkenplaats beboet. Zo’n zestig mensen kregen een bekeuring omdat zij harder reden dan 130 kilometer per uur op een weg waar maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan. Vier personen raakten hun rijbewijs kwijt. De hoogst gemeten snelheid was 171 kilometer per uur.

Boetes
Verder werden er boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, het rijden met te brede banden, het rijden met aanhangwagen zonder geschikt rijbewijs en het rijden met te gladde banden. De controle duurde van 11.00 tot 17.00 uur.

MOE-landers
Behalve hardrijders werden ook de MOE-landers van de weg gehaald voor een extra controle. MOE-landers zijn mensen uit midden- en Oost-Europese landen. Zij zorgen de laatste tijd statistisch gezien vaker voor overlast en criminaliteit in Nederland.

Wegmisbruikers
Tijdens de controle werden er opnames gemaakt door het SBS6-programma ‘Wegmisbruikers’. Dit wordt in het najaar uitgezonden.

A16
Aanvankelijk was het de bedoeling dat de controle zou plaatsvinden op de A16, maar omdat daar werkzaamheden aan de weg plaatsvinden en een aantal afritten dicht zijn, werd de controle verplaatst naar het Damdorp. Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_2089 (Medium) IMG_2092 (Medium) IMG_2102 (Medium) IMG_2104 (Medium) IMG_2116 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer