Tiplijn: 06-19541384

Reddingbootdag KNRM Dordrecht weer groot succes

3

DORDRECHT – De jaarlijkse Reddingbootdag van de KNRM is zaterdag 3 mei in Dordrecht weer een groot succes geworden. Op deze landelijke open dag maakten veel mensen kennis met het werk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM. In Dordrecht was het reddingstation Dordrecht Zuid open en kwamen veel mensen een kijkje nemen.

De ambulancedienst, de brandweer, de politie, de Dordtse Reddingsbrigade en de Rijkswaterstaat werkten mee aan de open dag. De KNRM hield diverse demonstraties die druk bezocht werden. Donateurs konden meevaren met de boten van de KNRM.

Tijdens de open dag stonden de redders op het water gewoon paraat. Dit bleek niet voor niets, ‘s morgens al werd de reddingsboot Tjepke Ekkelboom opgeroepen voor een spoedmelding. Er bleek een paard vast te zitten in de modder bij het Moldiep. Samen met de brandweer werd het paard uit de benarde positie bevrijd.

Hieronder een fotoserie van Johan van den Dool, gemaakt op de Nationale Reddingbootdag in Dordrecht.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. IJzeren Kees on

  Zeg, wat kost dit eigenlijk allemaal? En weegt dit op tegen datgene wat het opbrengt? Of vinden de dames en heren reddingsboot het gewoon leuk om met hun speelgoed te spelen…

  • KOPEREN HARRY on

   Het kost inderdaad wat maar het brengt geen geld op, en zoals vermeld allemaal vrijwilligerswerk. Waar het voor zorgt is een veiligere omgeving voor de mensen in en op het water. We zouden blij moeten zijn dat deze mensen doen wat ze doen.

 2. Padvinder on

  Lieve Kees, (zuurpruim),

  Als je buitenshuis en wat vaker onder de mensen kwam, dan wist jij (zuurpruim) dat beide organisaties VRIJWILLIG en ZONDER staatssteun opereren. Dus jou (zuurpruim) reactie raakt letterlijk kant nog wal.

Reageer