Tiplijn: 06-19541384

Toch geen brand in schoorsteen Bleskensgraafse woning

0

BLESKENSGRAAF – De brandweer van Bleskensgraaf en Papendrecht zijn donderdagmiddag 1 mei uitgerukt voor een mogelijke schoorsteenbrand in Bleskensgraaf. Er kwam net voor 14.30 uur behoorlijk wat rook uit de schoorsteen van een woning aan de Klaproosstraat. De brandweer heeft met behulp van de Papendrechtse autoladder de schoorsteen gecontroleerd.

Defecte ladderwagen
Het controleren van de schoorsteen ging niet vanzelf. De ladderwagen van de Papendrechtse brandweer had diverse storingen. De stempels van de ladderwagen wilden niet uit en toen de wagen eenmaal stond opgesteld wilde de ladder niet meewerken. Door een teveel aan gewicht schoof de ladder niet uit. Eén van de brandweermannen is uit het bakje gegaan en vervolgens kon met veel moeite de schoorsteen worden bereikt.

Loos alarm
Na een controle aan de onderkant van de schoorsteen kwam er bij de brandweer het vermoeden dat de schoorsteen niet in brand zou staan. Met de ladderwagen bij de schoorsteen gekomen bleek dit vermoeden al snel juist waarop de brandweer weer kon inpakken. De vrijgekomen rook is vermoedelijk veroorzaakt door de slechte ontbranding van twee aanmaakblokken.

Foto’s en tekst: Willem de Wolf.

Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (1) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (3) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (4) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (5) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (6) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (7) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (8) Schoorsteenbrand Klaproosstraat Bleskensgraaf (9)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer