Tiplijn: 06-19541384

Brandweer schaalt uitslaande schoorsteenbrand in Hardinxveld op naar middelbrand

1

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een brand in een schoorsteen van een woning in Hardinxveld-Giessendam is zondagavond door de brandweer opgeschaald naar ‘middelbrand’. De brand in de schoorsteen van de vrijstaande woning aan de Rivierdijk brak rond 23.00 uur uit. Aanrijdend kreeg de bevelvoerder van het eerste blusvoertuig te horen dat er volgens de melder vlammen uit het dak kwamen en dat er rook op de bovenverdieping stond. De bevelvoerder besloot op te schalen naar ‘middelbrand’ waarop een blusvoertuig met extra bemanning werd gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand niet uit het dak maar alleen uit de schoorsteen te slaan. Het plafond op de bovenverdieping is door de brandweer opengebroken om te zien of de brand was doorgeslagen naar het dak, dit bleek niet het geval.

De schoorsteen, die volgens de brandweer behoorlijk vervuild was, is vervolgens met behulp van de ladderwagen van brandweer Gorinchem geveegd.

Foto’s: Wim Klop.

DSC_8160

DSC_8161 DSC_8171 DSC_8183 DSC_8184 DSC_8187 DSC_8203

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. IJzeren Kees on

    “…de schoorsteen die behoorlijk vervuild was….”

    Dan mag de bewoner ook zelf de rekening betalen neem ik aan?

Reageer