Tiplijn: 06-19541384

Vuilnisauto klapt open; afval belandt op straat in Oud-Alblas

0

OUD-ALBLAS – Een vuilniswagen van reinigingsdienst Waardlanden is donderdag 17 april opengeklapt op de Veerweg in Oud-Alblas. Dit gebeurde rijdende weg tijdens het ‘afpersen’ van het vuil. Door de druk in de container sprong een onderdeel van de vergrendeling los en belandde zo’n drie ton huisvuil op de weg. Verkeer moest via de berm en het fietspad om de schoenen, zakken, tassen, accu’s, knuffels, flessen en andere rotzooi te ontwijken.

Niet op de N3
De vrachtwagen was op weg naar de vuilverbranding in Dordrecht. “Gelukkig gebeurde dit op deze weg en niet op de N3. Dan waren de gevolgen nog veel groter geweest,”  relativeerde de chauffeuse.

Splinternieuw
Hoe de vergrendeling kapot kon gaan is een raadsel. “Het is een splinternieuwe bak die we hooguit twee weken in bezit hebben. Het lijkt er op dat hij beide kanten op de las gesprongen is. Hoe dit kon gebeuren, zoeken we uit,” laat één van de medewerkers van Waardlanden weten.

Spanbanden
Het huisvuil is ‘opgeknepen’ en met een andere vrachtwagen meegenomen. De achterkant van de kapotte vuilnisauto is met spanbanden dichtgebonden, waarna de rest van het afval alsnog in Dordrecht is gebracht. Een veegwagen zorgde er voor dat het wegdek goed gereinigd werd.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_9285 (Medium)

IMG_9278 (Medium)

IMG_9269 (Medium)

IMG_9258 (Medium)

IMG_9244 (Medium)

IMG_9240 (Medium)

IMG_9208 (Medium)

IMG_9205 (Medium)

IMG_9203 (Medium)

IMG_9195 (Medium)

IMG_9187 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer