Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt groot uit naar lekkage zwavelzuur in zwembad Numansdorp

0

NUMANSDORP – De brandweer is met veel voertuigen uitgerukt naar een ongeval met gevaarlijke stoffen in zwembad De Waterstee in Numansdorp. In het zwembad aan de Nassaustraat zou woensdagmiddag net voor 17.30 uur een lekkage zijn ontstaan in een tank met daarin driehonderd liter zwavelzuur.

Na aankomst van de eerste voertuigen werd duidelijk dat er iets is mis gegaan bij het pompen van zwavelzuur vanuit een vrachtwagen naar een tank in het zwembad, waardoor de tank is overgelopen. Zo’n 500 / 700 liter zwavelzuur is hierbij op de vloer van het zwembad terecht gekomen.

De brandweer schaalde op naar ‘Middel Ongeval Gevaarlijke Stoffen’. Ook werd er opgeschaald naar GRIP 1 om de inzet van de hulpdiensten goed te kunnen coördineren. Op het moment van het overstromen van de tank waren er mensen aanwezig in het zwembad. Het zwembad is direct ontruimd, evenals een sportveld en de woningen in een straal van 200 meter rondom het zwembad.

Ruim een uur na het ontstaan van het lekkage laat een woordvoerder van de brandweer weten dat er geen gevaar is voor de omgeving. Het zwavelzuur is in een opvangbak onder de tank en in de kruipruimte terecht gekomen. De brandweer heeft de vloeistof voor zover mogelijk opgevangen in bakken.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft het zwavelzuur vervolgens afgevoerd. Er is onderzoek gedaan naar het mogelijke effect op de riolering. Niemand raakte gewond bij het incident.

Foto: Jan Luteijn

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer