Tiplijn: 06-19541384

Politie neemt negentien voertuigen in beslag bij grote controle op de A27

0

MEERKERK – De politie heeft donderdagavond 10 april een grote verkeerscontrole gehouden op de A27 bij Meerkerk. Aan de ANPR-controle werkten de Landelijke eenheid en de eenheid Rotterdam van de politie, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee mee. De controleplek was op een parkeerterrein aan de Energieweg bij Meerkerk. Naast verschillende verkeersovertredingen zoals gladde banden, het niet dragen van de gordel en het rijden zonder rijbewijs hielden agenten ook een man uit Albanië aan. Hij had 5.500 euro bij zich en kon hiervan niet de herkomst aantonen.

Alcohol, drugs en wapens
Twee autobestuurders hadden een te hoog alcoholpromillage. Een hiervan had al een ongeldig rijbewijs maar had dit nog niet ingeleverd. De man probeerde nog het rijbewijs ongezien onder zijn schoot te duwen maar de politiemensen zagen dat. Verschillende mensen kregen een boete omdat ze gebruikershoeveelheden drugs bij zich hadden. Ook werden er wapens aangetroffen bij de controle. Een man uit Servië werd aangehouden voor valsheid in geschrifte omdat hij een vervalst verblijfsdocument liet zien.

Hits
Met ANPR scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand waarin een lijst met kentekens te vinden is die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. In totaal werden er tijdens de controle op de A27 19.016 voertuigen gescand waarbij er 104 hits waren. Van deze 104 hits werden 44 bestuurders van de snelweg geplukt en staande gehouden.

Belastingdienst
Medewerkers van de Belastingdienst namen negentien voertuigen in beslag omdat de eigenaren nog een openstaande schuld hadden. De waarde van de voertuigen lag op ongeveer 60.000 euro. Tijdens de controle incasseerde de Belastingdienst 9.000 euro.

Foto’s: Roy Vermeer, tekst: Willem de Wolf.

IMG_8315 IMG_8316 IMG_8318 IMG_8320 IMG_8321

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer