Tiplijn: 06-19541384

Woning aan de Lekdijk gaat in vlammen op (update)

0

NIEUW-LEKKERLAND – Een leegstaande woning aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van woensdag op donderdag 10 april volledig uitgebrand. Om 00.30 uur werd er melding gemaakt van de brand in de woning waarop direct de brandweer van Nieuw-Lekkerland werd opgeroepen. Omdat de brand inmiddels uitslaand was werd er één minuut later al opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarop ook de brandweer van Alblasserdam ter plaatse werd gevraagd.

Omdat de brandende woning tegen een andere leegstaande woning aan stond lag de prioriteit van de brandweer bij het voorkomen van overslag naar de naastliggende woning. De brandweer van Dordrecht kwam met een hoogwerker ter plaatse om de brand van boven te bestrijden.

Na ruim een uur blussen was de brand onder controle en werd er begonnen met het nablussen van de woning. Het team Brandonderzoek van de brandweer kwam in eerste instantie ter plaatse om onderzoek te doen naar de brand. Onderzoek bleek echter niet nodig omdat het om een sloopwoning bleek te gaan. De woningen aan de Lekdijk staan leeg omdat ze op de nominatie staan om gesloopt te worden, in verband met het versterken van de dijk.

Foto’s en video’s: Peter Stam en Willem de Wolf.

Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (1)
 
IMG_8135-Medium
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (2)
 
IMG_8037-Medium
 
IMG_8047-Medium
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (3)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (4)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (5)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (6)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (7)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (8)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (10)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (11)
 
Woningbrand Lekdijk Nieuw Lekkerland (12)
 
IMG_8178-Medium 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer