Tiplijn: 06-19541384

Vijf gewonden na frontale botsing tussen auto’s

0

ALBLASSERDAM – Vijf personen zijn vrijdagavond 4 april gewond geraakt bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s op De Helling in Alblasserdam. Rond 23.20 uur kwam een 22-jarige Papendrechtse automobilist het dorp ingereden. In de bocht raakte hij met zijn wiel een stoeprand, waarna hij op de verkeerde weghelft terecht kwam. Op dat moment reed een auto, met daarin vier Rotterdammers (58,56, 53 en 48 jaar) het dorp uit. De twee voertuigen konden elkaar niet meer ontwijken en botsten frontaal op elkaar.

Vijf ambulances en een aantal politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. De vier inzittenden uit Rotterdam werden meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Twee van hen mochten dezelfde avond naar huis. De andere twee liggen nog in het ziekenhuis.

Aanhouding
De Papendrechtse bestuurder, die een kleine hoofdwond opliep, werd door de politie aangehouden en moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie verdenkt de Papendrechter van roekeloos rijgedrag, waarbij hij anderen in gevaar heeft gebracht. De man mocht zaterdagmiddag weer naar huis en zal binnenkort te horen krijgen welke gevolgen de aanrijding voor hem gaan hebben.

Sporenonderzoek
De verkeersongevallenspecialisten van de politie hebben tot na middernacht een (sporen) onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek moet later blijken wat er precies is gebeurd en met welke snelheden er is gereden. Een bergingsbedrijf heeft na het onderzoek de auto’s meegenomen; beide voertuigen zijn total loss. Blaastesten wezen uit dat beide bestuurders geen alcohol genuttigd hadden.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_7421-Medium

IMG_7425-Medium

IMG_7433-Medium

IMG_7445-Medium

IMG_7465-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer