Tiplijn: 06-19541384

Lekkage in lading vrachtwagen door noodstop op de A27

0

GORINCHEM – Het maken van een noodstop op de A27 veroorzaakte zaterdagmiddag 5 april een lekkage in de trailer van een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur op de A27 ter hoogte van Avelingen bij Gorinchem. De chauffeur van de vrachtwagen moest plotseling hard remmen voor een auto die invoegde vanaf de invoegstrook. Hierdoor schoof zijn lading door het kopschot, de afscheiding die de laadruimte van de vrachtwagen van de passagiersruimte scheidt. Een lekkage van witte verf was het gevolg. De brandweer van Gorinchem en Sleeuwijk kwamen ter plaatse om de lekkage te verhelpen.

File
Geruime tijd was de snelweg volledig afgesloten. Na ongeveer een uur werd één van de twee rijbanen weer opengesteld maar dat loste de inmiddels ontstane file niet op. Er ontstond een file van minstens 10 kilometer vanaf Lexmond op de A27 richting Breda en het verkeer tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem was langzaam rijdend. Pas twee uur na het ongeval kon de berger beginnen met het takelen van de vrachtwagen. Nadat de vrachtwagen was meegenomen is het wegdek door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf schoongemaakt.

Geen papieren
Na het ongeval werd geconstateerd dat de chauffeur niet de juiste papieren had om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Ook had hij zijn lading niet goed vastgezet. De chauffeur zal een boete krijgen die mogelijk in de duizenden euro’s loopt.

Tekst en foto’s: Kristiaan Terlouw

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (1)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (2)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (3)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (4)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (5)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (6)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (7)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (8)

Lekkage in vrachtwagen na ongeval A27 Gorinchem (9)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer