Tiplijn: 06-19541384

Auto belandt op bodem van rivier in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een auto is dinsdagmiddag 4 mei 2021 te water geraakt bij de Buiten de Waterpoort in Gorinchem. De bestuurder parkeerde omstreeks 12.00 uur zijn voertuig nabij de aanlegsteiger voor de veerboten. De man vergat hierbij zijn auto op de handrem te zetten. Kort nadat hij was uitgestapt begon de auto, mede door de harde wind, te rollen en belande in de rivier. Omstanders zagen de auto in het water liggen en belden direct 112.

Twee duikteams, het wateroppervlaktereddingsteam van brandweer Gorinchem, een brandweerboot uit Dordrecht, Rijkswaterstaat, de KNRM, de politie en de ambulancedienst werden met spoed gealarmeerd. Bij aankomst van eerste hulpdiensten werd echter al snel duidelijk dat er niemand meer in de auto zat. De meeste hulpverleners konden bij die constatering met vervolg.

De auto was inmiddels naar de bodem gezonken. Rijkswaterstaat zocht met speciale apparatuur de rivierbodem af op zoek naar de auto. Later kregen zij hulp van een speciale onderwaterdrone en duikers. Na enige tijd werd het voertuig gelokaliseerd. Een speciaal bergingsbedrijf kwam aan het begin van de avond ter plaatse om de auto weer op de kant te zetten.

Foto’s: Tim Wever & Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer