Tiplijn: 06-19541384

Motorrijders aangehouden na delen beelden van rit over A16 met 270 km/u

1

DORDRECHT – De politie heeft woensdagochtend 16 september een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen aangehouden in verband met het onderzoek naar de motorrijders die levensgevaarlijk reden over de A16 bij Dordrecht en Zwijndrecht. Het tweetal wordt verdacht van poging doodslag en overtreding van artikel 5A van de wegenverkeerswet; opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen. De beelden van de rit gefilmd door de motorrijders verschenen enkele weken terug op social media.

Rijbewijzen ingenomen
Politiemensen van het Team Verkeer Zeeland-West-Brabant hielden woensdagochtend, in samenwerking met agenten van de Landelijke Eenheid, Team Verkeer Den Haag en Team Verkeer Rotterdam, twee van de drie vermoedelijke bestuurders van de motoren aan die met levensgevaarlijk rijgedrag over de A16 reden van Breda naar Rotterdam. De twee verdachten zijn in hun woning en op straat aangehouden. Daar kregen zij van agenten te horen dat ze verdacht worden van poging doodslag en het opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen. Ook hun rijbewijzen zijn ingenomen. De identiteit van de derde verdachte die bij de motorrit betrokken was is bekend en de politie vraagt hem zich te komen melden.

Onderzoek
De politie startte na het zien van de beelden op social media direct het onderzoek naar de motorrijders. In het onderzoek zijn verschillende opsporingstechnieken gebruikt, zo is onder andere gebruik gemaakt van de beelden van verkeerscamera’s. Ook plaatste de politie een getuigenoproep waarin contact werd gezocht met mensen die de motoren mogelijk hadden zien rijden. Hierop kwamen veel tips binnen waarvan sommige een grote bijdrage hebben geleverd aan het onderzoek. De vele bruikbare tips hebben er mede voor gezorgd dat de identiteit van de motorrijders is achterhaald. Eind augustus volgde de doorzoeking van de woningen van de verdachten en werd er onder andere beslag gelegd op verschillende elektronische apparaten en één motor. Afgelopen weekend is nog een motor in beslag genomen.

Poging doodslag
De verdachten worden onder andere verdacht van poging doodslag. De tenlastelegging is gebaseerd op de snelheden die motorrijders reden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie ongeveer 270 kilometer per uur hebben gereden. Dat houdt in dat ze per seconde 75 meter aflegden. Ook wees het onderzoek uit dat ze met ruim 260 kilometer per uur het overige verkeer rechts inhaalden en met ruim 190 kilometer per uur tussen twee voertuigen door reden. Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. Gezien het beeldmateriaal hebben de motorrijders willens en wetens dit risico genomen. Er zijn bij de politie zaken bekend waarbij motorrijders met dit soort snelheden achterop een personenauto zijn gereden en inzittenden daarbij zijn overleden.

Melden
Dit soort rijgedrag is onacceptabel en neemt de politie dan ook hoog op. Er wordt flink geïnvesteerd in het opsporen van dit soort roekeloze weggebruikers. De politie roept mensen op die een voertuig zulk levensgevaarlijk rijgedrag zien vertonen, direct te bellen naar 112. Dashcambeelden kunnen altijd online met de politie worden gedeeld. Beelden: Politie.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Blij te zien dat ze deze gasten hebben gepakt, in Dordrecht rijd er ook een gastje rond die in een zwart Golfje op de Merwedestraat zich niets stoort aan busbanen en snelheid.
    Mijn snelheid was ook te hard, reed toen 60 maar hij kwam mij voorbij op de busbaan met een snelheid waarbij ik mij voelde of ik stilstond, kan ook niet bevatten hoe hij wat ziet, hij zat zo laag dat hij de voorkant van zijn motorkap zelfs niet kom zien.
    Dit soort mensen moeten voor hun leven lang niet meer mogen rijden.

Reageer