Tiplijn: 06-19541384

Stuur van 45-km Stromer e-bike breekt spontaan af; bestuurder raakt gewond

7

OUD-ALBLAS – Een 47-jarige man uit Leerbroek is vrijdagmiddag 22 mei 2020 gewond geraakt, na een val met zijn elektrische 45-kilometer-fiets in Oud-Alblas. De man reed over de Dorpsstraat. Ineens voelde hij iets geks. Even dacht hij aan een lekke band, maar enkele seconden later bleek dat het stuur van zijn Stromer e-bike spontaan was afgebroken. De man kwam ten val en liep letsel aan zijn gezicht en benen op.

Een ambulance kwam ter plaatse. Ambulancepersoneel verzorgde de wonden. De Leerbroeker hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Ook de politie kwam, op verzoek van de ambulancedienst ter plaatse, om de situatie vast te leggen. Er lijkt namelijk sprake te zijn van een fabricagefout. Fabrikant Stromer zal daarom binnenkort benaderd worden om te zien hoe het stuur zomaar kon afbreken.

De Stromer is een elektrische fiets; een speed-pedelec. Sinds 1 januari 2017 (met een overgangsregeling tot 1 juli 2017) geldt in Nederland een speed-pedelec, gedefinieerd in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 als een elektrische bromfiets met trapondersteuning wanneer de aandrijfkracht aanhoudt als het voertuig de snelheid van 25 km per uur overschrijdt. Daarvoor gold deze als snorfiets.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

7 reacties

 1. Uit de foto’s is af te leiden dat niet het stuur zèlf is afgebroken, maar de stuurbuis die het stuur met de voorvork verbindt. Gelukkig nog goed afgelopen………

 2. Nou, meneer vorige week heb ik stilstaand ook een ongeluk gehad met een qwic fiets(e), stuur brak af.
  Qwic stuurt me weg met is al oud!! 2011 aangeschaft. Daarnet gebeld door sc.c. met verhaal, dat stuurpen
  besteldt kan worden !!. ophalen van fiets etc 150 EEuuroo!!.
  Zit ook aan de grond met een gehechte knie en dikke voet!!

  Kan nergens met de vraag of dit zomaar kan. Is toch levensgevaarlijk??? Dat zien die gasten blijkbaar niet.
  Goddank was ik niet in een vaart!!

Reageer