Tiplijn: 06-19541384

Agenten houden met getrokken wapens Dordtenaar aan na huiselijk geweld en achtervolging

0

DORDRECHT / SPIJKENISSE – De politie heeft dinsdag 21 december 2021 een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde met getrokken pistolen, via de zogenoemde Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) . De agenten kregen rond 16.00 uur een melding over huiselijk geweld in Spijkenisse. Toen de politie arriveerde, ging de dertiger uit Dordrecht er in een auto vandoor. De man was op dat moment onder invloed van alcohol en drugs.

De politie meldt: “Verkeersregels worden aan de laars gelapt, andere personen in het verkeer komen in het gevaar en stoptekens worden genegeerd. Uiteindelijk wordt de man kort erna op de A15 klem gereden. Als hij dan alsnog probeert te ontsnappen wordt er een schot gelost door de politie. Hierbij raakt niemand gewond. Vervolgens wordt de man middels een Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) aangehouden.”

Bij de dollemansrit en aanhouding raakten drie politievoertuigen dusdanig beschadigd, dat ze door een berger opgehaald moesten worden. De politie doet onderzoek naar het incident.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer