Tiplijn: 06-19541384

Dordtenaar (24) getroffen door politiekogel na achtervolging door Rotterdam

0

ROTTERDAM / DORDRECHT – De politie heeft zaterdag 24 september op het Roel Langerakpark in Rotterdam een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Aan de aanhouding ging een achtervolging door de politie vooraf, waarbij een agent een schot loste en een verdachte in een auto in zijn arm werd geschoten. In de auto waar de gewonde verdachte in zat, werd later een vuurwapen en drugs aangetroffen.

De achtervolging begon rond 19.30 uur toen een agent een auto met twee inzittenden in Rotterdam wilde controleren. De bestuurder en zijn passagier reden echter hard weg en de achtervolging door de politie was een feit. Op de 1e Middellandstraat in Rotterdam kwam de auto met de twee mannen erin door het drukke verkeer tot stilstand. Agenten wilden de mannen aanhouden, maar de mannen wisten met hun auto weg te komen. Daarbij ontstond een situatie waardoor één van de agenten zich genoodzaakt voelde zijn vuurwapen te trekken en te schieten. Eén van de inzittenden in de vluchtauto werd in zijn arm geraakt.

De vluchtauto stopte uiteindelijk op het parkeerterrein van een sportvereniging aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam, waar beiden mannen uit de auto stapten en wegrenden. De verdachte met de wond aan zijn arm werd snel gevonden. Hij had zich in een greppel verstopt. Een agent vond hem daar en beval de verdachte zijn handen te laten zien. Toen de man dat niet deed, loste de agent een waarschuwingsschot. De verdachte werkte nu wel mee en kon probleemloos worden aangehouden en hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht.

Vuurwapen en drugs
De tweede inzittende wist te ontsnappen en is niet meer gevonden. De politie zet het onderzoek naar hem vanzelfsprekend voort.
In de auto die de mannen achterlieten werd een vuurwapen en een nog onbekende hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen. Het wapen, de drugs en de auto zijn in beslaggenomen.

Ten tijde van het zoeken naar de verdachten, zat de kantine van de sportvereniging vol met zo’n 50 mensen. Omwille van hun eigen veiligheid moesten zij in de kantine blijven tot de situatie veilig genoeg was. Omdat door de politie eenheid Rotterdam is geschoten, doet de Rijksrecherche nader onderzoek.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer